Геймпад для смартфона: особливості вибору

22.03.2024 2057 5.0 0
Геймпад для смартфона: особливості вибору
Стрімкий ріст продуктивності смартфонів значно розширив сферу їхнього використання. Геймінг, який довгий час був прерогативою ПК та ігрових приставок, сьогодні можливий і на телефонах. Все залежить від потужності заліза. Тільки от сенсорне керування в динамічних іграх — далеко не найкращий варіант. Полегшити життя мобільним гравцям здатні геймпади. Тим більше, що ОС Андроїд має вбудовані засоби підтримання ігрових маніпуляторів. 
 

Чим відрізняється геймпад від джойстика

Призначення пристроїв обох типів однакове: полегшити геймеру процес керування персонажем. Тільки принцип дії в них різний. Геймпад зовні нагадує метелика, або спарований пульт із лівою та правою частинами. Ліва зазвичай відповідає за пересування персонажа, права — за його можливі дії. Джойстик схожий на автомобільний важіль перемикання передач, він може рухатися у всіх напрямах та має декілька кнопок і клавіш. Керувати джойстиком можна однією рукою, але геймпад забезпечує ігровий процес більш точним та чутливим керуванням. Більшість таких гаджетів розрахована на використання в мобільних пристроях, які працюють під управлінням ОС Андроїд.
 

На що звертати увагу під час вибору геймпада для смартфона

Загалом такий контролер має бути максимально зручним у використанні. Для цього він повинен відповідати таким критеріям:
  1. Бути сумісним із конкретною моделлю смартфона. В принципі, достатньо сумісності на рівні ОС. Якщо ви плануєте придбати ігрові маніпулятори в Києві, це, швидше за все, геймпад, який буде працювати з будь-яким андроїд-гаджетом.
  2. Мати бездротовий інтерфейс. У випадку з ПК чи ноутбуком це не так критично, але для смартфона USB-кабель буде чинником, що відволікає від ігрового процесу.
  3. Ідеальний варіант — це наявність кріплення для телефону. Такий холдер значно полегшує життя геймеру. Якщо в комплект постачання таке кріплення не входить, шукайте іншу модель або купуйте холдер окремо.

Зручність керування, звісно, краще перевіряти в дії. Якщо ви геймер зі стажем, то розумієтесь на цьому, якщо ні — перевірте, щоб кнопки натискалися без зусиль, був режим вібрації. Мультимедійні клавіші з підсвічуванням також є хорошим доповненням до основного функціонала. Автономність для ігрового маніпулятора важлива, як і для смартфона. Бездротові контролери мають власний вбудований акумулятор, ємності якого вистачає на тривалий (до 14–18 годин) час роботи без необхідності підзаряджання. Заряджається така батарея приблизно стільки ж, скільки смартфон.
Геймпад для смартфона: особливості вибору
 

Кращі геймпади для смартфонів під Андроїд

Наостанок пропонуємо ознайомитися з кращими моделями залежно від їхнього типу. ТОП бездротових маніпуляторів:
  1. SteelSeries Nimbus +;
  2. MS Xbox Series Wireless;
  3. GameSir T4 Pro.

Кращі дротові моделі:
  1. MSI Force GC20;
  2. Backbone One PlayStation;
  3. Logitech F310.

Рейтинг геймпадів з холдером:
  1. GameSir T4 Pro;
  2. iPega PG-9137;
  3. Flydigi Apex 2.

Вдалого вибору!
 
Аватар yosypkorol Yosyp Korol
Главред/Youtube03



Комментарии (0)
avatar