Як підібрати бензобак та ремені для мотоблоків?

28.06.2023 2361 5.0 0
Як підібрати бензобак та ремені для мотоблоків?
При роботі на ділянках зі складним ґрунтом ремені для мотоблоків швидко зношуються. У розпал сільськогосподарського сезону власнику техніки доводиться міняти їх до 3-4 разів. Тож у запасі корисно мати ще кілька ременів до мотоблока. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як швидко та правильно їх вибрати, а також поділимося порадами щодо купівлі іншої важливої запчастини – бензобака на мотоблок.
 

Ремінь до мотоблока: як визначити сумісність

Як підібрати бензобак та ремені для мотоблоків?
Найпростіший спосіб зрозуміти, чи підійдуть ремінці для мотоблоків — порівняти позначення на старому виробі з маркуванням на доступних товарах. Якщо написи стерлися, то в цьому випадку можна переглянути, які має параметри ремінь до мотоблока в документації до техніки.

Якщо знайти потрібну інформацію не вдалося, доведеться самостійно виміряти довжину ременя. Щоб виміри були точними, розріжте зношений ремінь для мотоблоків упоперек, витягніть його у пряму лінію та потім зробіть виміри за допомогою рулетки. Це допоможе уникнути похибок, пов'язаних з провисанням та заломами на вимірювальній стрічці.

Якщо ремінь важливо залишити цілим, можна вдатися до невеликих хитрощів. Нанесіть на нього маркером відмітку, яка стане початковою точкою відліку. Потім прокотіть ремінь від цієї позначки по рівній поверхні, доки він не пройде повне коло. Отримана відстань дорівнюватиме довжині по зовнішній стороні. Такий замір можна отримати й іншим способом, який також виключає похибки, до яких призводять заломи вимірювальної стрічки. Візьміть гнучкий шнур, щільно прикладіть його по всій довжині ременя до мотоблока, а вже потім перенесіть отриманий результат на рулетку.

Залежно від виробника обладнання ви отримаєте або готовий результат у міліметрах, або вам буде потрібно перевести його в дюйми.

Також врахуйте тип профілю. Розрізняють клинові, поліклинові та зубчасті ремені для мотоблоків.

Якщо вам вдалося знайти і купити відповідну запчастину, перед установкою перевірте її якість. Це дозволить одразу оформити повернення до магазину, якщо виявите дефект. Ремені для мотоблоків не повинні подаватися при спробі розтягнути його руками. Також неприпустимі армувальні волокна, що стирчать, глибокі тріщини та інші помітні недоліки.
 

Бензобак на мотоблок: які поради варто враховувати при виборі

Як підібрати бензобак та ремені для мотоблоків?
Перед тим, як його купити рекомендуємо подумати про те, чи вистачало об'єму попереднього паливного резервуара. Якщо його недостатньо, то хорошим рішенням буде придбати бензобак на мотоблок в https://motoblok-tata.com.ua трохи більший, щоб під час робіт рідше зупинятися для дозаправлення. Однак враховуйте, що кріплення під нього розраховані на певне навантаження. Тому до того, як купити бак до мотоблока, варто перевірити картку товару та переконатися, що ваша модель мототехніки вказана у списку сумісних.

Щодо матеріалу. Вважається, що при контакті з дизельним пальним краще себе проявляє сталь, а для бензинового силового агрегату варто взяти алюмінієвий бензобак на мотоблок.

Коли будете купувати, уважно огляньте виріб. Він має бути герметичним, без іржі та пошкоджень на фарбованому покритті. Необхідно, щоб гумка ущільнювача на кришці щільно прилягала до горловини і не допускала течій.

Якісний бензобак на мотоблок можна придбати з доставкою по Україні на Motoblok-TATA. Це інтернет-магазин з прямим постачанням від перевірених китайських виробників, тому ціна тут нижча, ніж у точках продажу офлайн.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).
 
Аватар yosypkorol Yosyp Korol
Главред/Youtube03



Комментарии (0)
avatar