Особливості виведення із запою в домашніх умовах

27.12.2021 368 0.0 0
Особливості виведення із запою в домашніх умовах
Запій стає «нормальним» станом для алкоголіка та кошмаром для його близьких. При цьому сама людина впевнена, що може кинути пити будь-якої миті, але це не так. Якщо запої стали частим явищем, відмовитись від спиртного самостійно без сторонньої допомоги вже не вийде. Як вийти із запою в домашніх умовах? Зробити це допоможе звернення до спеціалізованої клініки, де доступна послуга виведення із запою на дому.
Особливості виведення із запою в домашніх умовах

Особливості виведення із запою вдома

Запій – це не тільки непереборна потяг до нової порції спиртного. Це схоже на наркотичну ламку, коли людину мало що зупиняє перед необхідністю знайти чергову дозу алкоголю. У такому стані пацієнт небезпечний для навколишніх та самого себе.

При цьому запій ще характерний наступним:
 
  • немає відчуття сп'яніння після нової дози;
  • втрата контролю за кількістю випитого;
  • провали у пам'яті;
  • втрата інтересу до навколишнього світу.

Самостійно припинити цей стан не вийде, адже він поєднує у собі психологічну та фізіологічну залежності. Необхідно викликати спеціаліста додому, адже не завжди є можливість доставити людину до клініки. Але домашній спосіб виведення із запою не підійде тим, хто старше 50 років, має серцево-судинні, хронічні захворювання. Якщо прийом алкоголю поєднується з прийомом наркотичних речовин, також необхідно провести процедуру в стаціонарі.
Особливості виведення із запою в домашніх умовах
Обрив запою в домашніх умовах відбувається за допомогою спеціальної крапельниці, яка впливає на організм таким чином:
 
  • детоксикація;
  • відновлення електролітного балансу;
  • нормалізація роботи серцево-судинної системи;
  • покращення мікроциркуляції у корі головного мозку;
  • боротьба з судомами та блюванням;
  • звільнення від головного болю.

Крапельницю ставлять терміном до 2 годин, протягом яких лікар підтримує пацієнта та контролює його стан. Після крапельниці пацієнт засинає. Лікар же дає близьким рецепт із рекомендаціями щодо тих препаратів, які потрібно буде дати після пробудження. Вони спрямовані на стабілізацію нервово-психічного стану, нормалізацію роботи внутрішніх органів.

Після виведення із запою можна одразу ж здійснити підшивку від алкоголізму за допомогою спеціального препарату. Роблять її у клініці, процедура триває недовго, але потребує попереднього обстеження.

Вихід із запою – це перший етап на шляху до повної відмови від алкоголю. А для цього важливо створити усі умови. Тому необхідна повноцінна психологічна реабілітація, яка не менш важлива за використання медикаментів.

На основі матеріалів medpom.com.ua
 
Аватар yosypkorol Yosyp Korol
Главред/Youtube03



Комментарии (0)
avatar