Професійні шампуні: як обрати засіб для своєї шкіри голови

22.03.2024 1204 4.7 0
Професійні шампуні: як обрати засіб для своєї шкіри голови

Щоб волосся завжди мало привабливий вигляд, потрібно правильно за ним доглядати, використовуючи усі необхідні засоби. Наприклад, щоб воно виглядало «свіжим», важливо правильно обрати шампунь. Він повинен якісно очищати шкіру – це його основна функція. Також важливий й склад продукту, там не повинно бути «пустих» компонентів, які не принесуть жодної користі. Саме через це все більше жінок обирають професійні шампуні для жирного волосся, які можна використовувати щодня.

Чому варто регулярно та якісно очищати волосся

Поступово на волоссі, а також на шкірі накопичується себум, залишки різноманітних доглядових засобів та пил. Крім цього, на шкірі нерідко з'являються бактерії, які певною мірою впливають на стан волосся. Якщо з встановленою періодичністю не мити голову, то волосся буде завжди жирним та можуть з’явитися неприємні наслідки, наприклад, лупа або ще щось гірше.

Як вибрати шампунь за типом шкіри

Щоб зробити вибір на користь того шампуню, який ідеально підійде, варто заздалегідь визначитися з типом шкіри голови. Вона буває сухою, нормальною та жирною. Також важливо брати до уваги той факт, що кожен тип шкіри має певний рН:

  • у сухої він в межах від 3 до 4,6;
  • у нормальної в межах від 4,7 до 5,7;
  • у жирної – від 5,8 до 7.

Багато в чому цей показник залежить від харчування людини, від її віку, а також від фізичної активності та багатьох інших характеристик. Щоб дізнатися рівень рН, якщо відповідної інформації не надав виробник, слід скористатися спеціальними смужками тесту. Також можна відвідати магазин косметики Japan Shampoo й вивчити опис доглядового засобу. До речі, на цьому сайті представлено дуже багато шампунів й іншої косметики для волосся. Все це перевірене и якісне.

Якщо віддати перевагу шампуням з нижчим рівнем рН, процес очищення не буде досить якісним. Крім цього, неправильно обраний шампунь може спровокувати випадання волосся, а також активне накопичення забруднення біля коріння волосся.

Особливості вибору догляду для жирного волосся

Головна проблема у дівчат з таким типом шкіри голови – зайвий жир. Він може швидко «зникати» після миття, тому буде здаватися, що волосся брудне й не доглянуте. Тому в цьому випадку варто обрати продукт, який буде регулювати роботу сальних залоз та не пересушувати довжину. Можна обрати професійну продукцію з поміткою «для жирного волосся» або органічну. Головне щоб засіб не мав у складі силіконів та парабенів. Таким чином шкіра не буде забруднюватися хімічними речовинами, які й дають ефект жирності.

Як обрати шампунь для сухої шкіри голови

Для такого типу варто вибирати шампуні, які відрізняються м'якшим впливом. Крім цього, такі склади не сприяють пересушуванню шкіри, не провокують виникнення алергічної реакції або подразнення. До складу таких шампунів входять такі компоненти:

  • кератин;
  • певні вітаміни;
  • олії;
  • антиоксиданти.

Тільки такі шампуні добре і якісно очищатимуть волосся.

Професійні шампуні: як обрати засіб для своєї шкіри голови

Які шампуні обрати для фарбованого волосся

Для такого волосся не варто вибирати шампуні, рівень кислоти в яких перевищує 4,5. В цьому випадку можна буде не перейматись за його стан, а також за те, що колір зникне буквально через декілька миттів.

Які шампуні будуть зволожувати

Такі продукти, як правило, містять компоненти, які сприяють затриманню вологи. Якщо волосся пошкоджене, лусочки відкриті, то ймовірність порушення цілісності їх суттєво збільшується. Саме тому варто правильно вибирати шампунь. Варто купувати ті види, у яких рівень рН не перевищує 4,5.

Що ж до шампунів, які відрізняються глибоким очищенням, то ними користуватися часто не слід. Ними слід скористатися перед фарбуванням. Це особливо важливо для дівчат, які раніше активно користувалися стайлінговими складами.

Ви можете прямо зараз перейти на сайт та обрати у магазині професійної косметики Japan Shampoo свій догляд.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar
Читайте также