З чого складаються м'які меблі?

12.01.2019 605 0.0 0
З чого складаються м'які меблі?
Більшість людей, вибирає м'які меблі, керуючись своєю інтуїцією і її зовнішнім виглядом. При цьому матеріалами, з яких вона виготовлена, цікавляться в останню чергу, а даремно! Крім того, що меблі повинні радувати око, вони також повинні служити своєму власникові довгий час, володіти практичністю і зручністю. Перевірити зручність меблів нескладно, можна присісти або лягти на обрані меблі і визначитися, зручно вам на них чи ні. А для того, щоб зрозуміти, скільки меблі вам прослужать, і підібрати найкращий варіант, необхідно знати склад і властивості матеріалів, з яких вони зроблені.
З чого складаються м'які меблі?
У м'яких меблів покупці цінують такі якості:
 
  • Вона повинна бути пружною.
  • Повинна тримати свою форму протягом всього терміну служби.
  • Служити господареві довго.
Досягаються ці якості застосуванням різних матеріалів, від вибору яких залежить і цінова політика.

Наповнювачі для м'яких меблів

1. Поролон або еластичний поліуретан.

Це пористий, легкий матеріал, який набирає об’єму за рахунок повітря, що заповнює пори. Його застосовують для наповнення меблів дешевої цінової категорії: спинок і сидінь, а також для ремонту деяких диванів. Деякий час, сидіння з поролону добре зберігають форму і досить пружні. Але через певний час, ці властивості помітно знижуються, вони починають просідати. Мінімальна щільність для поролону використовуваного в м'яких меблях, повинна бути приблизно 30 кг на 1 кв. м.

Вироби з наповнювачем з еластичного поліуретану служать від 5 років, не втрачаючи при цьому форми.

2. Пінополіуретан холодного формування.

Цей матеріал дорожче, краще і довговічніше поролону. При його виготовленні, можна створювати готові блоки певної форми і розміру, в залежності від обраної конфігурації. Щільність становить близько 50 кг на 1 кв. м. Термін мінімальної служби, також перевершує за показниками еластичний поліуретан, і становить 10 років.

3. Пружинні блоки.

Являють собою сталеві пружини хорошої якості, які є більш довговічними і надійними. Застосовують їх в складі м'яких меблів, а саме: зверху на них укладається шар з холлофайберу, ватника або ж синтепону, щоб про присутність пружин, можна було забути. Меблі з такими блоками, на порядок дорожче і прослужать довше попередніх.

4. Холлофайбер.

Це недавно створений синтетичний матеріал, який почали застосовувати у виготовленні м'яких меблів. Він являє собою нетканий, спаяний і пропущений через аеродинамічну трубу матеріал. Володіє великою кількістю позитивних якостей, які не властиві попереднім представникам. Теплий, екологічний, герметичний, шумоізоляційний, доступний і біологічно стійкий до різних видів цвілі і мікробів. Структура волокон холлофайбера схожа на порожню спіраль, з яких утворюється ціла мережа повітряних пор. Меблі набиті цим наповнювачем, здаються більш повітряними і легкими, ніж інші. При цьому вони залишаються практичними і довговічними, швидко відновлюють форму і надійно її зберігають.
З чого складаються м'які меблі?
Крім вищезазначених, є також наповнювачі, що складаються з декількох шарів. Вони покликані помножити всі їх кращі якості, і збільшити термін служби меблів. Верхній шар складається з м'яких елементів (холлофайбер, синтепон, синтепух), а нижній з щільних матеріалів (пінополіуретан та ін.). Під щільним шаром, може бути блок пружин. Застосування такої технології для ремонту м'яких меблів, поєднує в собі комфорт і довговічність.
 
Аватар yosypkorol Yosyp Korol
Главред/Youtube03



Комментарии (0)
avatar