Пріоритетні сім методів просування малого бізнесу

28.02.2020 2159 0.0 0
Пріоритетні сім методів просування малого бізнесу
Формування образу ідеального клієнта - та початкова основа, з якої потрібно починати розробку маркетингової стратегії для бізнесу. Той образ людини, до якого спрямована рекламна компанія, кінцева мета якої продати ваш товар. Якщо цей етап вже позаду і цільова аудиторія вже визначена - перед вами відкриваються різні варіанти просування продукту, як дорогі, так і бюджетні на prontoprint.com.ua. Іноді можна наштовхнутися навіть на безкоштовні методи просування, що отримали назву «партизанський маркетинг».
Изготовление промо продукции

Відзначимо, що будь-який з методів може стати в нагоді на різних етапах розвитку компанії. Все залежить безпосередньо від вашого бюджету і обсягу виробництва. Якщо бюджет дозволяє, то направити кошти на рекламу можна з перших днів роботи. Саме вам вибирати найбільш прийнятні варіанти і робити подальші кроки у цьому напрямку.

Серед прикладів бюджетної реклами, спрямованої на економію грошей і підвищення рейтингу компанії - 7 прикладів, які тут і наводимо.

«Хай живе безкоштовна реклама»

При вивченні основ бюджетного маркетингу рекомендуємо придбати джерела безкоштовної реклами, серед яких:
 
  • настільний комп'ютер
  • принтер
  • автовідповідач
Зайвими не будуть ні друковані оголошення, ні реклама в інтернеті, ні голосові повідомлення.
 

Листівки

Відмінний і показовий вид зовнішньої реклами, послуги якої знайдете на https://www.prontoprint.com.ua/polygraphy/. Місць, куди можна кинути або вручити листівку, дуже багато: поштові скриньки, метро, великі магазини, навіть дверні ручки, куди можна повісити. Можна навіть не сумніватися - через тиждень в будь-якому районі, де ви зробите подібну акцію, будуть говорити про вашу компанію. Рекламне оголошення на флаєрі, подане лаконічно - безумовно, головний секрет успіху. В значній мірі поліпшить ситуацію - інформація про знижки та вигідні пропозиції.
 

Плакати

Супермаркети і торгові центри в більшості своїй надають або місце під безкоштовну дошку оголошень, або інший простір для їх розміщення. Важливо подати рекламу таким чином, щоб вона була на виду. При цьому, важливо передбачити відривні елементи, якими клієнти зможуть скористатися в подальшому при покупці послуги \ товару і, тим самим, отримати знижку.

Якщо ви вирішили не обмежуватися одним місцем при розміщенні оголошень і плакатів, то краще для кожного плаката зробити свій унікальний фон. Даний підхід не тільки допоможе визначити в якому місці найбільша скупченість клієнтів, але і надасть можливість внести при необхідності певні корективи.

Слід зазначити, що якщо у вас є сумніви у власних силах або можливості принтера далекі від ідеальних - краще зверніться в рекламне агентство, prontoprint.com.ua, де завжди можна замовити і плакати, і банери.
Печать флаеров под заказ

Додаткова залученість клієнтів

Вважається найбільш потужним методом просування бізнесу. Саме грамотно продумана і впроваджена додаткова залученість - зможе задовольнити потреби клієнта.

Включає в себе:
 
  • дисконтні картки постійним клієнтам;
  • бонусні і накопичувальні картки.
Як показує досвід, саме ці програми лояльності - пріоритетний фактор при виборі магазину, салону і т.д.
 

Партнерські мережі

Розглянемо вплив партнерських мереж в реальному житті. Наприклад, на рівень продажів (їх підвищення) впливає в значній мірі взаємодія між сусідніми магазинами. Впізнаваність бренду і залучення нових клієнтів можливо при тісній співпраці між клієнтом і компанією. В основі наведеного методу просування - простий принцип. Якщо ви зловили себе на словах "ми не робимо \ продаємо це тут, але я можу порадити вам магазин, розташований нижче по вулиці" - то це явне свідчення прямого залучення в партнерство з конкурентом, що обов'язково з часом принесе свої плоди.

Партнерські мережі особливо розвинені в сфері «білих комірців». Наприклад, дуже знайома кожному ситуація, коли адвокат посилається на бухгалтера, останній направляє людей до брокера, фахівець з фінансового планування рекомендує потенційним клієнтам агента з нерухомості. У кожній із цих ситуацій робиться ставка на свою професійну репутацію.

Хочеться особливо відзначити один момент - ваші конкуренти не завжди є вашими ворогами. При особливої зайнятості і відсутності можливості взяти замовлення в роботу, буде правильним порекомендувати клієнту своїх конкурентів. В цьому випадку ви і послугу, як таку, отримаєте і ваша репутація не постраждає.
Широкоформатная печать

Наступні дії

Завдяки рекламі, ви зможете отримати замовлення, але ось подальша поведінка і ваші дії після завершення роботи будуть залежати виключно від вас. Сподіватися на те, що клієнт звернеться до вас ще раз, звичайно ж, не забороняється, але правильніше буде вдатися до такого інструменту маркетингу, як опитувальний лист. З нього можна дізнатися, що лежить в основі вибору вашої компанії. Де і за яких обставин клієнт дізнався про вашу компанію? Чи розглядав інші компанії? Що залишило в нього приємні враження? Що не сподобалося? Безумовно, відповіді клієнтів на поставлені запитання вплинуть і на рівень обслуговування, і на якість виробленої продукції.

Холодні дзвінки

Подібний метод ознайомлення клієнтів з послугами компанії і пропозиція товарів може комусь і не подобається. Але для підприємств і компаній - це можливість навчитися продавати свої або послуги, або товар. Можна сказати, що це «бойове хрещення» для більшості малих підприємств і в цілому бізнесу. Якщо фахівець не зможе подати грамотно інформацію і правильно розрекламувати товар, подати себе з вигідного боку - то навряд чи клієнти куплять в подальшому продукцію вашої компанії. Холодні дзвінки - можливість вибудувати правильний діалог, розташувати і підлаштуватися під кожного клієнта окремо.

Інтернет

Роль інтернету в маркетингу часом знецінюється. І дарма. Виставити рекламний стенд або придбати білборд на шосе – зовсім не проблематично. Але процес просування без інтернету неможливий і в цьому плані важливість інтернету важко переоцінити. Якщо розглядати період в останні 50 років, то методи маркетингу ніяк не змінилися. Інтернет за цей час пройшов свої етапи розвитку і на сьогодні неможливо уявити компанію, яка не має веб-сайт з інформацією про місцезнаходження і графік роботи.

Відсутність сайту для зростаючого числа клієнтів - означає відсутність точки доступу. Безпосередньо сайт відвідують з багатьох причин - для ухвалення рішення про покупку, для будь-якого замовлення, щоб дізнатися можливий час відвідування закладу.

Плюсом до всього є присутність бізнесу в соціальних мережах (сторінки Facebook, ВКонтакте, Twitter, Instagram) і якісну SEO оптимізацію, приріст клієнтів може бути досить вражаючим. Технології сьогодні розвинулися як ніколи, і в можливостях лише однієї безкоштовної платформи для розміщення сайту Wordpress - задовольнити всі ці потреби.
 
Аватар yosypkorol Yosyp Korol
Главред/Youtube03



Комментарии (0)
avatar