Застосування мотоблока у сільському господарстві

15.09.2021 1525 5.0 0
Застосування мотоблока у сільському господарстві
Поступово набирає популярність така техніка, як мотоблоки. Їх активно використовують не тільки дачники, а й фермери, інші підприємці, які працюють у сфері сільського господарства. Переваг у мотоблоків справді багато, тому варто ретельно до них придивитися.

Основні переваги

Затребуваність даного різновиду техніки обумовлена декількома факторами:
  • Невисока ціна. Купівля міні-трактора, наприклад, зажадає суттєво більших вкладень.
  • Маневреність. Це дає можливість працювати на ділянках, які відрізняються невеликими розмірами.
  • Невелика витрата палива.
  • При використанні мотоблока грунт практично не ущільнюється.
  • Відносно недорогий ремонт. Придбати запасні частини до мотоблоків доволі легко, коштують вони недорого, а сам процес ремонту теж не являє собою нічого складного чи дорогого. Маючи певні знання, цим можна займатися і самостійно.
  • При необхідності можна встановлювати навісне обладнання для набуття додаткових функцій, яке відрізняється невисокою ціною.

Сфери використання мотоблока

Затребуваність даного виду техніки обумовлена безліччю факторів. І одна з основних причин - це можливість виконання великої кількості різних робіт.
Застосування мотоблока у сільському господарстві

За допомогою мотоблока можна виконувати такі завдання:   
  • Обробка грунту. Це основна причина, чому мотоблок купується. Для цього техніка комплектується плугом або фрезою.
  • Вирощування картоплі. За допомогою спеціально підготовленого обладнання можна здійснювати не тільки посадку картоплі, але і догляд за нею, а також прибирання. У деяких випадках ця техніка застосовується і для того, щоб вирощувати цибулю, часник, інші овочі. При цьому процес буде виділятися простотою.
  • Заготівля сіна. Косити траву можна за допомогою коси. Що ж стосується перевертання сіна, його збирання, то ці заходи проводять за допомогою мотоблоків. Це значно спрощує процес заготівлі сіна.
Мотоблок можна комплектувати причепом. Але при цьому важливо брати до уваги той факт, що по автомобільних дорогах переміщатися на цій техніці неможна, це не транспортний засіб. Нерідко мотоблоки комплектуються причепами для перевезення вантажів. За допомогою техніки можна перевозити не тільки будівельні матеріали, але і пісок, деревину, інше.

На даний момент можна вибрати і придбати якісні мотоблоки. Для цього варто в якості орієнтира вибрати різні шаблони. Наприклад, можна визначити оптимальний рівень потужності, продуктивності. Додатково варто визначити і те, які саме елементи можна встановлювати на мотоблок власними силами.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar