Харчування в дитячому садочку - що важливо знати

17.08.2020 372 0.0 0
Харчування в дитячому садочку - що важливо знати
Для будь-яких батьків, які відправляють своє чадо в дитячий сад, важливо те, за якими принципами будується щоденний раціон харчування, що пропонується дітям. Тому не зайвим буде ознайомитися з цим питанням детальніше, щоб отримати можливість зробити власні висновки про те, наскільки обраний вами дитсадок піклується про здоров'я своїх маленьких вихованців.

Якщо Ви ще не обрали дитячий садочок для Вашого малюка - На порталі Dity in UA можна відшукати приватні та державні садочки у різних містах України, запрошуємо за інформацією!

Наприклад, за цим посиланням можна знайти всі приватні дитячі садочки в Києві https://dity.in.ua/private_sadochki/kyiv

Пропонуємо деяку інформацію про базові принципи, яким має відповідати харчування малюків у дитячих садках.

Ключові аспекти

Головні принципи, яких слід дотримуватися при формуванні раціону, такі:
  • використання в меню продуктів, які здатні забезпечити дитині нормальний ріст, а також повноцінний нервово-психічний і фізичний розвиток;
  • збалансованість і додаткова увага на те, щоб страви були смачними для дітей.
Кваліфіковані кухарі, які працюють в хороших дитсадках, дбають про те, щоб страви не тільки були корисними, а й подобалися дітлахам. Тільки так можна забезпечити комфорт малюків.

Як формується меню

Щоб меню відповідало потребам юних вихованців, воно повинно:
  • включати в себе такі основні категорії продуктів, як: риба, м'ясо, яйця, молоко, овочі, фрукти, крупи, хліб та ін.;
  • виключати страви і інгредієнти, які негативно впливають на травний тракт;
  • враховувати індивідуальні особливості конкретних дітей, якщо йдеться про вихованців з хворобами шлунково-кишкового тракту, алергічними реакціями та т.п .;
  • відповідати нормам, пов'язаним з санітарно-епідеміологічною безпекою.
Таким чином, ряд обов'язкових стандартів, які пред'являються до харчування, стосуються не тільки безпосередньо його. На якість продуктів безпосередньо впливає стан харчового блоку, правильна транспортування продуктів, режим їх зберігання і дотримання технології приготування страв.

Коли ви віддаєте свого малюка в дитсадок, цілком нормальним і природним буде поцікавитися заздалегідь на тему харчування в обраному закладі. Якщо адміністрація садка відповідально ставиться до цього питання, їй нема чого приховувати. А значить - ви зможете отримати відповіді на всі хвилюючі питання.

Харчування в садку і вдома

Крім уважного ставлення батьків до харчування свого чада в дитячому саду, важливо подбати про те, щоб воно поєднувалося з харчуванням вдома. Не дарма в дитсадках зазвичай вивішується меню, що дає можливість батькам відповідально підходити до питання харчування своєї дитини.

 
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar
Читайте также