Кухонний куточок: як вибрати оптимальний варіант?

11.06.2021 239 0.0 0
Кухонний куточок: як вибрати оптимальний варіант?
Кухонний куточок повинен стати корисним і повноцінним місцем для відпочинку. Там може відпочивати господиня під час приготування їжі, збирається вся родина, навіть з приятелями можна влаштовувати кухонні посиденьки. Форми, параметри і стиль сучасні кухонні кутки можуть мати різні. При виборі оптимального варіанту необхідно вивчити його особливості та переваги.

Основні види куточків

За конструкцією цей предмет меблів ділиться на дві категорії:
  1. Стаціонарний. Це цілісний куточок, обидві частини якого з'єднані кріпленням по спинці або під сидінням. Куточок має форму літери «L», тому як одна сторона довше. Моделі доступні за ціною, але купувати їх потрібно під конкретний кут на кухні, відповідний розмірам гарнітура.
  2. Модульний. Варіація з декількох частин. Їх можна пересувати і змінювати місцями, як зручно. Модулі встановлюються щільно один до одного.
Форма куточка для кухні підбирається в залежності від стилю, площі кухні і місця розташування. Найбільшого поширення набули:
  • лавочка - диванчик прямого типу підійде, якщо на кухні мало вільного місця. Маленькі розміри і лаконічна форма робить модель компактною і зручною;
  • «П»-образна - доречна на великій кухні, оскільки модель габаритна. На ній можна розмістити багато гостей. До куточка такого виду зазвичай йдуть прямокутні столи;
  • форма літери «Г» - оптимальний варіант для розташування впритул до стіни. Ця форма зберігає більше простору для столу. Спинка не товста, зате висока;
  • напівкругла - кут використовується в якості повноцінного місця для сидіння. Форма містка і стильна.
Кухонний куточок: як вибрати оптимальний варіант?

Матеріал каркаса і оббивки

Основу кухонного куточка можуть виробляти з металу, ДСП і деревини. Найбільш дешевим, але і менш якісним вважається варіант з ДСП. Матеріал крихкий, піддається впливу вологи і перепадів температури.

Міцний дерев'яний каркас екологічний і довговічний. Для продовження експлуатації поверхня покривається лаком. Металева основа куточка довговічна і безпечна. Модель виходить стильною. Металева поверхня буває хромованою, обробленою порошковою матовою фарбою або пофарбованою.

Оббивка сидінь і стільців повинна бути з мікрофібри, велюру, плюшу, шенілла або шкіри. Ці тканини найбільш міцні і зносостійкі. Кращим наповнювачем є пінополіуретан. Він зберігає форму і відповідає екологічним вимогам. При виборі куточка слід звертати увагу на якість швів, щоб не було слідів пропуску і стирчати ниток.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar