Полуничне варення присипають чорним перцем

09.07.2022 209 0.0 0
Полуничне варення присипають чорним перцем
Якщо до полуничного варення додати кілька апельсинів, матиме приємні цитрусові нотки, — каже 57-річна Валентина Курченко зі Львова. — Така закрутка — ідеальна начинка для будь-якого пирога.

Два апельсини очищує від шкірки, білої плівки й насіння. Нарізує крупними кубиками. Бере 800 г полуниці й засипає 400 г цукру. На середньому вогні доводить до кипіння, зменшує вогонь і додає цитрусові. Готує ще 10 хв. Злегка охоло­джує, повторно кип'ятить двічі.

Готове варення розливає по стерилізованих банках і закриває кришками.

— Рецепт полуничного варення з ваніллю та чорним перцем узяла у свахи. Та готує його на продаж. Відбою від клієнтів немає, — продовжує Курченко.

1 кг полуниці очищує від плодоніжок. Змішує два пакети желфікса і 4 ст. л. цукру та поєднує з ягодами. Доводить полуницю до кипіння, постійно помішує. Додає розрізаний навпіл стручок ванілі чи кілька дрібок подрібненої, 10 горошин чорного перцю, розчавленого ножем. Всипає 600 г цукру й готує варення 5 хв. Розливає по стерилізованих банках і закриває кришками. Перевертає догори дном на 6 хв. Готове варення зберігає в підвалі.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Youtube03


Комментарии (0)
avatar