Рецепт українських домашніх пельменів

20.04.2024 484 5.0 0
Рецепт українських домашніх пельменів

Пельмені – страва, яка користується великим попитом в Україні. Сьогодні їх можна купити та відварити буквально за годину, враховуючи час на збирання та похід до магазину – самі готові полуфабрикати готують просто та легко за 10 хвилин. Втім, зліпити їх можна й самостійно. На сайті blog.comfy.ua є велика кількість рецептів приготування українських домашніх пельменів, серед яких ви знайдете свій. Наприклад, можна обрати класичний рецепт з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Класичний рецепт приготування тіста для пельменів

Щоб пельмені вийшли смачними, слід правильно готувати тісто. Для цього необхідно заздалегідь підготувати такі інгредієнти:

  • три склянки якісного борошна;
  • одне досить велике яйце;
  • одну склянку води, підігрітої до кімнатної температури;
  • чайну ложку солі;
  • трохи соняшникової олії.

Для тих, хто готує вперше пельмені рецепт має велике значення, адже тісто не вийде, якщо не притримуватись пропорцій. Консистенція повинна бути однорідною, тісто можна мішати як руками, так й міксером за допомогою спеціальних насадок. Щоб тісто вийшло пружним, варто поступово додавати муку, а також активно вимішувати його.

Але ще дізнаватися скільки варити пельмені зарано, також варто підготувати й фарш.

Особливості приготування фаршу

Смак пельменів дуже залежить від того, наскільки якісно і правильно підготовлений фарш. Щоб отримати високоякісний результат, варто змішати декілька видів м’яса (наприклад, свинину та телятину), а також невелику цибулину, сіль, подрібнений перець і трохи кропу. Все це можна подрібнити в блендері. Також можна придбати готовий фарш й додати до нього спеції.

Ліпка пельменів та відварювання

Технологію ліплення кожна господарка обирає самостійно. Тут важливо враховувати, що для неї краще. Можна робити це вручну або за допомогою сучасних девайсів, які зараз продаються повсюдно. Після цього потрібно вивчити, як варити пельмені й скільки часу.

Рецепт українських домашніх пельменів

Варять готові заготовки в трохи підсоленому кип’ятку. Також можна додати невелику кількість олії. Це необхідно для того, щоб пельмені під час варіння не злипалися. Щодо часу приготування, то в середньому це 7-10 хвилин. Важливо почекати, поки пельмені випливають на поверхню. Після цього варто проварити їх приблизно п'ять хвилин. Щоб витягти їх з каструлі, варто користуватися шумівкою або звичайною ложкою.

Із чим подавати

Щоб отримати більше задоволення від пельменів, варто знати не тільки скільки варити пельмені, а й як правильно їх подавати. Для цього можна використовувати майонез, сметану, змішану із зеленню та сіллю, різноманітні види соусів та кетчупів. Виходити варто з того, що для людини краще. Тільки так можна отримати задоволення, як від приготування, так і від дегустації.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar
Читайте также