Кутові печі-каміни: переваги та недоліки

22.10.2023 1127 0.0 0
Кутові печі-каміни: переваги та недоліки

Одним з найпоширеніших способів планування інтер'єру з камінною піччю виступає її розміщення в кутку кімнати. Для цього використовуються спеціальні моделі кутових печей, придбати які можна на сайті bonro.ua/ru/kutovi-pechi-kaminy за доступною вартістю . Але перш ніж це зробити, варто ознайомитися з основними їх перевагами.

Коли варто купити таку продукцію

Як правило, подібні моделі печей-камінів використовуються в тих ситуаціях, коли кількість вільного простору в приміщенні не дає змоги розмістити великогабаритне обігрівальне пристосування в центрі кімнати.  З їхньою допомогою можна істотно заощадити місце в будинку. Незважаючи на те, що ці пристрої вирізняються меншими розмірами, їхні експлуатаційні якості нітрохи не поступаються громіздким аналогам. Сучасні моделі камінних печей представлені в різних конфігураціях. Сьогоднішні технології дозволяють виробникам урізноманітнити подібне обладнання за допомогою використання різних матеріалів виготовлення, дизайну зовнішнього оздоблення, а також різновидом допустимого для використання палива.

Переваги, на які може розраховувати покупець

Розташування печей у кутку кімнати – далеко не нове рішення. Подібним плануванням нерідко користувалися і за старих часів. Однак, тоді це було обумовлено зовсім не бажанням заощадити простір.  У ті часи печі встановлювали таким чином, щоб за їхньою допомогою можна було обігріти максимальну кількість кімнат, а кутове розташування було оптимальним варіантом у цьому разі.

Кутові печі-каміни: переваги та недоліки

До сьогоднішнього дня призначення кутових камінів дещо змінилося, проте їхніх переваг не стало менше. Серед ключових плюсів подібних печей слід виділити такі:

  1. Можливість заощадити вільний простір у невеликому приміщенні. Кут стане оптимальним місцем у такому разі, оскільки часто виступає нефункціональною зоною кімнати.
  2. Візуальна складова. Піч-камін — не тільки ефективне, але й зовні привабливе обладнання, що також виконує і декоративну функцію. Його розташування в кутку кімнати дасть змогу розглядати полум'я вогню з різних ракурсів, зробивши цей пристрій головним елементом інтер'єру, що привертає погляди гостей.
  3. Свобода в оформленні. Розміщення каміна біля стін не обмежує свободу для польоту фантазії інтер'єрного дизайнера, дозволяючи йому вдатися до найоригінальніших рішень. Також останнім часом досить модно відходити від прямих кутів при оформленні приміщень, що і дасть змогу зробити цей підхід.

Є у кутових печей-камінів і свої недоліки. Головний мінус подібного обладнання полягає в тому, що встановлення пристрою до зовнішнього кута неминуче призведе до нагрівання стін, які віддають тепло на вулицю, а обігрівати кімнату буде лише фасадний бік печі. Цей недолік не є настільки істотним, щоб відмовлятися від подібного рішення. Необхідно лише вибрати правильне місце розташування кутової конструкції, щоб передача тепла була раціональною. В інших аспектах кутові моделі не мають відмінностей з аналогічними варіантами, що монтуються в центрі кімнати.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar