На що здатний розумний пилосос

25.05.2023 15552 0.0 0
На що здатний розумний пилосос
Сучасні пилососи оснащено різними опціями. Але чим їх більше, тим дорожчим є прилад.

Пропонуємо розглянути найкорисніші функції сучасної техніки для прибирання та умови, за яких вони дійсно потрібні.

Зонування приміщення на кімнати

Сенс цієї опції полягає в тому, що робот-пилосос будує карту приміщення, після чого на власний розсуд ділить площу на кімнати. Визначені приладом межі можна змінювати вручну.

Що це дає? Аналогічно до вибору зони прибирання, у цьому випадку направити техніку можна відразу до певної кімнати. Крім того, налаштувати графік виконання завдань вийде як за днями тижня, часом, так і за окремими кімнатами.

Для власників однокімнатних квартир така опція є зайвою. Вона актуальна виключно для великих приміщень.
 

Обмеження зон прибирання

На карті встановлюються віртуальні стіни, заборонні зони. Таким чином розумний пилосос не заїжджатиме в місця скупчення дротів, дитячих іграшок тощо. Така опція допомагає також захистити килими від намокання. Коврове покриття теж може стати зоною, яку робот-пилосос оминатиме.
 

Розпізнавання предметів

Завдяки фронтальній камері роботизований пристрій розпізнає об’єкти, здатні завадити його роботі. Під час виконання задачі він обходитиме їх стороною.

Спланувавши прибирання, можна не турбуватися про залишене не в тому місці домашнє взуття, розкидані дитячі іграшки, не привченого до лотка домашнього улюбленця.
 

Одночасне здійснення сухого й вологого прибирання

Ця опція дозволяє витрачати на процес менше часу. Проїжджаючи підлогою, прилад одночасно підбиратиме пил, сміття, після чого відразу ж протиратиме поверхню вологою серветкою.
На що здатний розумний пилосос

Електронне регулювання подачі води

Наскільки вологою має бути серветка, можна визначити в додатку до приладу на смартфоні. Особливо актуально це для будинків із дерев’яною підлогою.

Нові моделі пристроїв дозволяють визначати ступінь вологості серветки для кожної з кімнат. Наприклад, для ламінату вибрати низький рівень змочування, а для керамічної плитки — високий.
 

Самоочищення на базі

Ця опція — чудове рішення для тих, хто не має бажання чистити пилозбірник через певну кількість циклів прибирання. Ознайомитися детально з їхніми характеристиками можна в каталозі Алло.юа Дніпро. Деякі моделі вміють також самостійно полоскати й сушити серветки після кожного прибирання.
 

Продовження прибирання після дозарядження

Якщо площа будинку велика, а планування складне, варто вибирати пристрої, які можуть дозаряджатися. Розумна техніка запам’ятає, де зупинилася, і після поновлення заряду батареї продовжить прибирати саме з місця зупинки.
 

Керування з пульта

Опція допомагає у випадках, коли можливість керувати технікою за допомогою смартфона відсутня. Вона актуальна на об’єктах, де відсутній інтернет-зв’язок та для деяких людей похилого віку. Функція є в приладах із різних цінових категорій.

 
 
Аватар yosypkorol Yosyp Korol
Главред/Youtube03



Комментарии (0)
avatar