Як вийти з довгого запою

27.12.2023 245 5.0 0
Як вийти з довгого запою

Іноді всі дорослі люди можуть випити келих шампанського, вина чи іншого напою. Якщо один раз перепив, це ще не можна назвати запоєм. У медичній термінології під запоєм називають тривале вживання напоїв із градусом щодня, навіть якщо немає приводу і якщо при цьому людина не може зупинитися. У цьому випадку слід звертатися до фахівця для вирішення проблеми. Як і лікування наркозалежності Хмельницький, виведення із запою має здійснюватися комплексно та під наглядом фахівців.

Чому потрібно реагувати на появу запою

Потрапляючи в кров, алкоголь проходить через усі органи та тканини. Чим більша доза спиртного та триваліший його вплив, тим сильніша інтоксикація. А якщо це тривале вживання напою з градусом, то може виникнути так званий абстинентний синдром. Тобто навіть якщо людина відмовиться від вживання алкоголю на 12 годин, у неї може з'явитися:

  • Запаморочення або сильний головний біль.
  • Постійна нудота чи навіть блювотні позиви.
  • Підвищення температури.
  • Також може розвинутись тривожність.

А протягом 1-2 діб навіть може з’явитися підвищене потовиділення, судоми, різке підвищення тиску, серцева аритмія, втрата свідомості. З появою всіх цих симптомів потрібно негайно викликати швидку.

Чому вивод із запою має здійснювати фахівець

Оскільки ризики досить високі, лікування має проводити нарколг Хмельницький із великим досвідом у спеціалізованій клініці. Він зможе призначити правильні препарати для зменшення симптомів абстиненції і зможе проконтролювати стан пацієнта. Якщо запій тривалий (від кількох тижнів до кількох місяців), то організму буде складніше впоратися із синдромом відміни. Тому професіонали настійно рекомендують звертатися лише до фахівців, щоб не з'явилося неприємних наслідків.

Як вийти з довгого запою

Чого категорично не можна робити при тривалому запої

По-перше, не можна різко «кидати» та повністю відмовлятися від спиртного. Бажано це робити поступово, скорочуючи з кожним днем дозу, що вживається. Також не можна різко перемикатися на спорт, адже тіло й так ослаблене, а судини та серце і так переживають велике навантаження. Також лікарі рекомендують уникати контрастного душу, адже це може призвести до інфаркту.

Якщо людина стала відчувати себе погано при тривалому запої, відчуває постійні блювотні позиви, швидке стукання серця і з'являється «передсмертний стан», обов'язково потрібно викликати швидку, а не терпіти.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar