Обличчя алкоголіка — який вигляд має людина, хвора на алкоголізм?

06.12.2023 241 5.0 0
Обличчя алкоголіка — який вигляд має людина, хвора на алкоголізм?
Симптоми алкогольної залежності відображаються на обличчі яскравіше, коли проблема стає більш серйозною. Лице постраждалого зазнає трансформацій, набуваючи особливостей, характерних для цього виду залежності. Як виглядає обличчя тих, кому потрібне лікування алкоголізму в Тернополі, і чому це відбувається?
 

Як змінюється зовнішність алкоголіка?

В ексцесі алкоголю відбувається деградація й руйнування всього організму: втручається в роботу органів (особливо печінки та підшлункової залози), порушує обмін речовин, поглиблює симптоми інших захворювань (наприклад, псоріазу), негативно впливає на психіку та зовнішній вигляд, і, в кінцевому підсумку, змінює обличчя алкоголіка.
 
  • Тьмяна шкіра, втомлений, нездоровий колір обличчя, зміни кольору, більш глибокі зморшки, складки на обличчі... Чому це трапляється? Організм людини, що регулярно споживає велику кількість алкоголю, суттєво втрачає воду (алкоголь викликає сечогінну дію). Дефіцит води приводить до висихання шкіри, зокрема обличчя, що має подальші наслідки, такі як: зміна кольору (шкіра отримує сірявий відтінок, погано живиться), втрата еластичності (шкіра стає тоншою та грубішою), поява зморшок. Шкіра стає більш схильною до різних видів запалень через відсутність захисту від негативного впливу зовнішніх факторів, таких як сонячне випромінювання чи мороз, що руйнують дерму.
  • Набряк, який змінює риси обличчя алкоголіка, не зникає. Чому в алкоголіка опухає обличчя? Набряки є результатом нестачі достатньої кількості рідини та порушення нормального ходу обмінних процесів. У відповідь на алкогольне обезвоження організм намагається утримати воду в тканинах — ось і опухле обличчя.
  • Сухі, пошкоджені, тріснуті губи. Чому? Як і шкіра обличчя, губи також страждають від недостатнього зволоження, внаслідок чого губи можуть бути дуже сухими, іноді болісно тріскаються, а отже, чутливими до інфекцій.
  • Червоний ніс, покрасніння на щоках... Чому в алкоголіка червоне обличчя? Алкоголь підвищує артеріальний тиск, розширює і стискає судини, які часто лопаються. На шкірі (переважно на щоках) можна побачити так звані судинні "зірочки", підшкірні мікрокровоутворення та інші зміни кольору
Крім того, у алкоголіків темні кола та мішки під очима, а самі очі налиті кров'ю або жовті. Чому відбувається така зміна кольору? Реабілітаційний центр у Тернополі пояснює цю ознаку розширеними та лопнутими судинами при одночасному зниженні здатності крові до згортання (алкоголь розріджує кров). Часто також відбуваються порушення роботи печінки (алкогольна жовтяниця), що виникають в результаті її ураження від тривалого споживання спиртних напоїв.
 
Аватар yosypkorol Yosyp Korol
Главред/Youtube03



Комментарии (0)
avatar
Читайте также