Що таке веганство і чим це корисно?

29.04.2024 371 5.0 0
Що таке веганство і чим це корисно?
Веганство набирає популярності у всьому світі. Це найсуворіший вид вегетаріанства. Хто такі вегани і чому варто перейти на рослинне харчування, розказано в цій статті.

Хто такий веган?

Вегани – найсуворіша форма вегетаріанства. Дієта має на увазі повну відмову не тільки від м'яса та риби. Вегани повністю відмовилися від їжі тваринного походження. До них відносяться мед, яйця, молочна продукція. Часто прихильники рослинної дієти відмовляються від вовняного, шкіряного одягу, обробленого хутром, оскільки ці матеріали отримують шляхом жорстокого поводження та вбивства тварин.

Переваги віганства

Серед плюсів варто виділити таке:
  • Нормалізація ваги. Дієта допомагає зберігати вагу в нормі. Кількість споживаних калорій можна значно скоротити, якщо харчуватися щодня продуктами рослинного походження. Згідно з дослідженнями вчених, вегани відрізняються витривалістю та енергійністю. Організм людини витрачає багато енергії на переробку та засвоєння м'яса. Це важкий продукт, який містить у собі велику кількість жирів, що впливають на організм не найкращим чином. Якщо відмовитись від м'яса, незабаром можна відчути приплив сил.
  • Різноманітність поживних продуктів рослинного походження. Така їжа багата на вітаміни, амінокислоти. Також, рослинні продукти мають різний смак, текстуру та форму. Вегани споживають різноманітні фрукти, горіхи, бобові, овочі і т.д. Страви для веганів пропонують різні кухні світу. Їх пропонує скуштувати магазин здорової їжі -korisno.com.ua, там можна купити все, що необхідно для здорового раціону.
Що таке веганство і чим це корисно?
  • Продовження життя. Згідно з дослідженнями вчених, веганство дозволяє уникнути близько 8 млн. смертей щорічно. Високі показники холестерину та насичених жирів у продуктах тваринного походження сприяють передчасним смертям. Перехід на рослинну їжу скорочує ризик виникнення діабету, захворювань серця, проблем з тиском, артриту.
  • Вживання фруктів у великій кількості сприяє підвищенню настрою. У веганів рідко спостерігаються депресивні стани.
  • Поліпшення зовнішнього вигляду. Раціон, що складається з рослинних продуктів, позитивно впливає на шкіру. Це джерело антиоксидантів та клітковини, що позитивно впливає на проблемну шкіру. Фрукти та овочі допоможуть позбутися зморшок, проблем ШКТ і виведуть погані речовини з організму.
  • Менше витрат на їжу. Існує думка, що у веганів йде більше грошей на їжу. Відмова від м'ясних продуктів дозволяє урізноманітнити раціон різними крупами, овочами, фруктами, зеленню.
Сьогодні веган продукти продаються у великому асортименті і доступні всім, хто хоче здорово харчуватися.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Youtube03



Комментарии (0)
avatar
Читайте также